top of page
Search
  • Writer's pictureLiliana Dinescu

Sensibilitatea nu înseamnă slăbiciune

Updated: Nov 4, 2020

Unii oameni consideră sensibilitatea ca un defect sau un obstacol în viață, deoarece nu se încadrează în normele sociale ale modului de a acționa în public. Acești oameni cred că lucrurile se pot rezolva și lucrează din greu pentru asta. Natura empatică a unei persoane sensibile este adesea invizibilă pentru majoritatea oamenilor și, ca atare, este adesea ignorată sau interpretată greșit. Intre 15 și 20% din populație este formată din oameni considerați foarte sensibili. Nu putem considera acest lucru o "patologie", iar statistica nu este suficientă pentru a trage concluzii, dar printre noi se găsesc mulți oameni sensibili care trebuie înțeleși cu adevărat.


fata care se bucura de darul pe care il are care se numeste sensibilitate

Iată 5 lecții minunate pentru persoanele sensibile:


Fii curajos și urmează-ți calea spre adevăr Cea mai mare lecție pentru persoanele sensibile este să înțeleagă că nu trebuie să permită altora să îi schimbe. Natura sensibilă a oamenilor nu trebuie afectată de influențe exterioare. Încercați să va trăiți viață incluzând aspectele sensibile și menținându-va propriile principii, nu trebuie niciodată să va negați identitatea.

Ascultă și ai încredere în vocea ta interioară pentru a te proteja Oamenii sensibili au o intuiție puternică care vine din conștientizarea a ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Din nefericire, nu acordăm întotdeauna atenție la ceea ce ne spune instinctul nostru. Vocea interioară a fiecăruia este o sursă de înțelepciune care ne protejează și ne sfătuiește să fim prudenți. Suntem atât de concentrați în ajutarea altora încât ajungem să ignorăm adesea avertismentele ghidului nostru interior.

Rămâi concentrat asupra lucrurilor care contează cu adevărat Suntem atât de conștienți și absorbim atât de multă energie în jurul nostru încât este ușor să ne concentrăm și să preluăm problemele altora ca și cum ar fi ale noastre. Este important să ne concentrăm asupra lucrurilor care contează cu adevărat și să evităm să ajungem în situația de a fi copleșiți. Oamenii sensibili trebuie să își cunoască prioritățile și să stabilească lucrurile care contează cu adevărat pentru ei.

Sensibilitatea nu înseamnă slăbiciune Oamenii care nu sunt la fel de sensibili ca noi pot interpreta capacitatea noastră de empatie și compasiune ca pe o slăbiciune. Nu este o povară pe care alegem să o purtăm, ci un dar care ne-a fost încredințat. Cheia utilizării darului nostru în scopul și servirea altora este să ne bazăm pe această forță interioară. Este această forță care ne ajută să rămânem puternici și ne împiedică să internalizăm acea energie pe care o absorbim atât de ușor. Ne dă curajul de a reutiliza energia pe care o întâlnim în univers cu har și pozitivitate.

Acceptați și controlați reacțiile emoționale Oamenii sensibili văd lumea diferit și împreună cu această viziune vine o mare putere și responsabilitate. Empatia față de ceilalți da celor sensibili o obligație morală de a ajută și de a reacționa rapid la emoțiile și trăirile celorlalți. Există multe consecințe care pot apărea în cadrul unei situații emoționale exacerbate. Luați timp pentru a gândi logic și nu emoțional înainte de a acționa. Șțiți că nu putem ajută pe toată lumea, indiferent cât de greu încercăm. Responsabilitatea trebuie să însoțească alegerea reacțiilor noastre.

Întotdeauna amintiți-vă că a fi sensibil este un dar și chiar și cele mai frumoase daruri pot fi uneori o povară. Nu uitați aceste sfaturi pentru a vă păstra adevărata natură în timp ce vă onorați pe voi și pe cei care beneficiază de sensibilitatea voastră.

609 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page