top of page

Psihologie clinica

Psihologie clinica se focalizeaza pe promovarea sanatatii psihice si preventia patologiei, acordand atentie factorilor psihologici implicati in starea de sanatate si de boala (psihodiagnostic si evaluare clinica) si culminand cu interventia si tratamentul psihoterapeutic si al tulburarilor cu etiologie de ordin psihologic si/sau psihosomatic. Sunt implicate toate etapele de varsta (copil, adolescent, adult, varstnic), fiecare cu particularitatile proprii, care tin mai ales de dezvoltarea intelectuala si a personalitatii.

femeie care asteapta sa faca o testare psihologica - cabinet liliana dinescu.jpg

Evaluare psihologica

In urma evaluării psihologice vei avea o claritate asupra situațiilor sau problemelor actuale provenite din istoria ta de viață și-ți evidențiază locul și modul în care terapia sau tratamentul trebuie să fie direcționate. Se pot identifica anumite afecțiuni cum ar fi tulburarea de deficit de atenție, problemele de socializare, deviațiile comportamentale,  posibile complicații și riscuri ale unei tulburări, etc.

Se realizeaza o gama larga de evaluari, precum:

Evaluarea psihologică pentru încadrarea în grad de handicap a copilului cu dizabilităţi sau cerinţe educaţionale speciale (CES/CMBRAE);

Evaluarea stării de sănătate mentală;

Evaluări cognitive, comportamentale sau afective;

Evaluarea personalităţii şi a mecanismelor de adaptare;

Evaluarea dezvoltării psihologice;

sedinte psihologie clinica te scot din necazuri.jpg

Testare psihologica

Instrumentele psihologice utilizate în procesul de evaluare psihologica, includ:

  • Interviuri (structurate, semistructurate, libere)

  • Teste psihologice

Psihodiagnoza ca proces de evaluare se concretizează într-un examen psihologic în care metoda testelor are un loc bine definit şi important dar ea nu se reduce la teste, implicând şi alte metode, la fel de importante cum sunt observaţia, interviul, metoda biografică, analiza produselor activităţii, etc.

Psihodiagnosticul se refera la cunoasterea factorilor psihologici, cu relevanta pentru desfasurarea diverselor forme de activitate.

baiat ingandurat despre evaluare psihologica - liliana dinescu.jpg

Evaluarea unor aspecte psihologice specifice cuplului, familiei, grupurilor, dar şi a contextului familial, profesional, socio-economic în care se manifestă aceste aspecte psihologice.

lacie-slezak-yHG6llFLjS0-unsplash.jpg

Pentru intrebări sau programări mă puteți contacta la numarul de telefon

0736 820 493

bottom of page