top of page

Consiliere psihologica (copii, adolescenti, adulti)

Ca si modalitati de interventie psihologica atat consilierea (consultanta psihologica) cat si psihoterapia au ca scop eliberarea sau ameliorarea starii de suferinta psihica sau emotionala, a persoanei care solicita ajutorul psihologului. Ambele urmaresc rezolvarea anumitor probleme de ordin psihologic si inlaturarea simptomelor resimtite ca fiind deranjante pentru pacient. Utilizarea cat mai eficienta a propriilor resurse de personalitate pentru a compensa sau sustine trasaturile slab dezvoltate sau pentru a frana si a le echilibra pe cele distorsionate de suferinta, se intampla printr-o ghidare rationala si nedistorsionata alaturi de psiholog.

In plus psihologul intervine in probleme de mai mare amploare si profunzime, urmarind restructurarea cognitiva prin elaborarea si dezvoltarea unor noi motivatii, schimbarea scenariului emotional, care sa ofere o versiune mai exacta a realitatii de acum si aici. ​

Consilierea presupune un demers directiv, cu o mai puternica  componenta informationala si cu un rol in preventie. Ea nu implica schimbari majore in personalitate, ci se adreseaza celor care vor sa functioneze mai bine in viata personala sau profesionala.

noah-buscher-AUM5vcnuYd4-unsplash.jpg
rene-bernal-f0rdHx5P8sQ-unsplash.jpg

Pentru intrebări sau programări mă puteți contacta la numarul de telefon

0736 820 493

bottom of page