top of page

Consiliere psihologica si Psihoterapie (copii, adolescenti, adulti)

Ca si modalitati de interventie psihologica atat consilierea (consultanta psihologica) cat si psihoterapia au ca scop eliberarea sau ameliorarea starii de suferinta psihica sau emotionala, a persoanei ce solicita ajutorul psihologului. Ambele urmaresc rezolvarea anumitor probleme de ordin psihologic si inlaturarea simptomelor resimtite ca fiind deranjante pentru pacient. Utilizarea cat mai eficienta a propriilor resurse ale personalitatii pentru a compensa sau sustine trasaturile slab dezvoltate sau pentru a frana si a echilibra pe cele distorsionate printr-o utilizare excesiva este sarcina consilierului psihologic.

In plus psihoterapeutul intervine in probleme de mai mare amploare si profunzime, urmarind restructurarea personalitatii prin elaborarea si dezvoltarea unor noi motivatii precum si unor noi directii de exprimare a acestora.

Consilierea presupune un demers mai directiv, cu o mai puternica componenta informationala si un rol in preventie. Ea nu implica schimbari profunde de personalitate si se adreseaza celor care vor sa functioneze mai bine in viata personala si nu numai.

copil fericit dupa consiliere psihologica si psihoterapie - psiholog liliana dinescu.jpg
rene-bernal-f0rdHx5P8sQ-unsplash.jpg

Pentru intrebări sau programări mă puteți contacta la numarul de telefon

0726 431 519

bottom of page